TERMENI ȘI CONDIȚII

Site-ul www.Ecolion.ro, in continuare Ecolion.ro, este detinut si administrat de catre societatea ECOLION PRODUCTS SRL avand urmatoarele date de identificare: Cod unic de inregistrare 42135259, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J29/100/21.01.2020 , cu capital social in valoare de 200 lei si sediul social in com.Aricestii Rahtivani, Sat Aricestii Rahtivani Nr 211E, cod postal 107025, Jud. Prahova, Romania. Email: office@ecolion.ro.

Plasarea unei comenzi pe site-ul Ecolion.ro se echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor si conditiilor mai jos de catre Client/Consumator. Pentru noi este important sa intelegeti prevederile de mai jos ce se refera la:

- prelucrarea datelor cu caracter personal;

- modul de efectuare si plasare a comenzii precum si modul de livrare si facturare;

- politica de informare precum si politica de retur;

Ecolion.ro isi rezerva dreptul de a aduce modificari continutului site-ului fara a face vreo notificare prealabila iar orice neintelegere intre Ecolion.ro si Client/Consumator se va solutiona in conformitate cu Termenii si Conditiile prezentului Site.

1. Definitii:

Site - site-ul www.Ecolion.ro;

Client/Consumator - persona fizica/persoana juridica care efectueaza o comanda;

Comanda - document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Prestator si Client/Consumator prin care cel din urma isi exprima intentia de a achizitiona produse facand plata acestora;

Contract - comanda confirmata de catre Prestator, prin care acesta este de acord sa vanda si sa livreze produsele solicitate de catre Client/Consumator care la randul sau este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa plateasca produsele vizate;

Utilizator - orice persoana care acceseaza site-ul Ecolion.ro, indiferent daca plaseaza sau nu o comanda;

Prestator - societatea ECOLION PRODUCTS SRL;

Finalizarea comenzii - transmiterea de catre Client/Consumator a datelor necesare catre Prestator prin intermediului documentului electronic creat in mod automat pe platforma site-ului, in vederea asigurarii platii si crearea comenzii care urmeaza a fi livrata.

2. Protectia datelor personale

Datele cu caracter personal inregistrate la plasarea comenzii trebuie sa fie reale si valide. Tipul de date cu caracter personal necesare: Nume, Prenume, Adresa de livrare, Nr. Telefon, adresa de E-mail. Datele cardului cu care se va face plata sunt necesare doar in momentul platii si nu vor fi colectate sau pastrate de catre Prestator.

3. Exonerarea de raspundere

ECOLION PRODUCTS SRL este liber de raspundere pentru eventualele erori sau daune directe sau indirecte de utilizare sau accesare a site-ului.

Informatiile incluse pe Ecolion.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta din surse pe care Prestatorul le considera de incredere. 

Ecolion.ro isi rezerva dreptul de a anula comenzile ca urmare a unor erori tehnice sau care din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate pentru produsele afisate. Comanda anulata presupune notificarea in prealabil a Clientului/Consumatorului.

Orice link catre alte site-uri este oferit in scopul unei accesibilitati sporite la informatii considerate de catre Prestator necesare Clientului/Consumatorului si nu isi asuma nici o responsabilitate pentru continutul acestor site-uri sau pentru promovarea continutului acestora. Link-urile afisate pe site-ul Ecolion.ro sunt selectate in vederea acordarii unui ajutor utilizatorilor si nicidecum pentru a induce in eroare sau a crea confuzie.

4. Dreptul la proprietate intelectuala

Continutul site-ului Ecolion.ro si anume: imagini, text, elemente de grafica, metode de prezentare si promovare a produselor Prestatorului precum si a Producatorului este in mod integral considerata proprietate ECOLION PRODUCTS SRL si este aparat de Legea privind dreptul deautor si drepturile conexe si de Legea privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara vreunui acord din partea Societatii a elementelor anterior mentionate se pedepseste conform legii in vigoare.

Ecolion.ro nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi invinuita pentru pagubele aparute prin folosirea continutului site-ului. (In cazul in care Clientii/Consumatorii folosesc poze personale ale produselor noastre pe conturile personale de retelele de socializare, mentionand adresa site-ului Ecolion.ro,  ECOLION PRODUCTS SRL va interveni pozitiv sau negativ conform legislatiei in vigoare catre persoanele respective.)

ECOLION PRODUCTS SRL poate oferi Clientului/Consumatorului dreptul de a folosi elemente ale continutului site-ului Ecolion.ro printr-o forma scrisa pentru o perioada determinata de timp.

5. Limitarea accesului la site

Utilizatorii site-ului pot oferi feedback sub forma de sugestii sau propuneri atata timp cat nu incalca vreo lege privind drepturile omului si a consumatorului, folosesc un limbaj decent si civilizat, nu incalca dreptul de proprietate privata si nu contin amenintari sau virusi digitali. In caz contrar Ecolion.ro isi rezerva dreptul de a limita accesul la site a utilizatorilor respectivi. Utilizatorii care folosesc adrese de Email sau date personale false, precum si email-uri cu continut necorespunzator scopului vizat, vor folosi sau distribui sigla Ecolion.ro sau vor mentiona adresa site-ului ori numele Societatii reprezentative in conditii nefavorabile, indecente sau care pot aduce pagupe fizice, digitale si de PR  vor fi raportate organelor abilitate in vederea pedepsirii conform legii in vigoare.

6. Pret, Comanda si Facturi

Preturile afisate pe Ecolion.ro sunt exprimate in RON. Platile se vor calcula la cursul bancii emitente a cardului posesorului in cazul in care acesta reprezinta o alta valuta decat RON. Plata se va efectua prin transfer bancar sau prin plata cu cardul prin intermediul procesatorului de plati GP WebPay care asigura plati sigure pentru consumatorii nostri.

Pretul total al comenzii cuprinde pretul produsului afisat pe site la care se adauga pretul de livrare stabilit cu firma de curierat. 

Ecolion.ro poate stabili o suma minima pentru plasarea comenzii in limita bunului simt si a legii in vigoare.

Prin finalizarea comenzii, Clientul/Consumatorul  garanteaza ca toate datele livrate sunt reale si corecte. Mesajul primit in mod automat la finalizarea plasarii comenzii nu reprezinta o garantie si nici incheierea vreunui contract, acesta fiind doar o informare a inregistrarii comenzii in sistem. Confirmarea se va face telefonic si printr-un mail separat de la office@ecolion.ro pentru fiecare Client/Consumator in parte. Comanda poate fi anulata in decurs de cel mult 3 ore de la plasarea comenzii printr-un mail la catre office@ecolion.ro. 

Ecolion.ro isi rezerva dreptul de a anula o comanda in cazul in care exista vreo suspiciune ca datele furnizate de catre utilizator sunt incorecte, in cazul in care nu poate lua legatura la telefon cu Clientul/Consumatorul sau nu primeste un raspuns la Email-ul de confirmare transmis catre acesta.

Ecolion.ro isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea produselor din Comanda, aceasta actiune fiind de comun acord cu utilizatorul.

Comanda va fi insotita de o factura in format electronic si printata la cerere in momentul in care comanda a fost expediata.

7. Garantia

Pentru a beneficia de garantia produselor Ecolion.ro acestea trebuie sa fie achizitionate de pe site-ul Ecolion.ro, Clientul/Consumatorul sa respecte regulile de pastrare si utilizare a produselor mentionate pe site dar si pe eticheta produsului, sa pastreze dovada de cumparare (e-mail, factura) a produsului, sa foloseasca produsele numai in scopul conceput si mentionat de catre producator sau de catre Ecolion.ro.

Ecolion.ro nu ofera garantie si nu va fi dispus pentru returul produsului in cazul in care acesta s-a deteriorat din cauze de pastrare sau utilizare necorespunzatoare, sau a altor factori externi, expirarea termenului de garantie, furnizarea de detalii insuficiente pentru a descrie deteriorarea produsului sau motivului returului.

8. Livrarea

Livrarea produselor se va face prin Curier iar termenul maxim de livrare este de maxim 5 zile lucratoare. Timpul de livrare poate varia in functie factori externi cum ar fi: sarbatori legale, perioade foarte aglomerate, lipsa produsului sau a cantitatii necesare pe stoc. In cazul acesta Utilizatorul va fi contactat de catre Prestator prin telefon sau E-mail cu scopul de informare sau de agreare a noilor conditii de livrare.

Ecolion.ro asigura transportul doar pe teritoriul Romaniei. Ecolion.ro poate asigura transport gratuit numai in anumite circumstante agreate cu Clientul/Prestatorul si doar pentru anumite comenzi. 

Timpul de procesare a comenzii poate influienta semnificativ perioada de livrare dar Ecolion.ro va asigura incadrarea in timp util a livrarii produselor fara a influienta in nici un fel calitatea produselor livrate.

In momentul livrarii comenzii la destinatar, este posibil ca reprezentantul firmei de curierat sa solicite dovada identitatii Clientului/Consumatorului in scpul evitarii livrarii la adrese sau persoane gresite. In cazul livrarii la locul de munca al Clientului/Comsumatorului, caz in care Curierul nu poate avea acces in locatia respectiva, Clientul/Consumatorul trebuie sa asigure ca poate receptiona aceasta comanda. Clientul/Consumatorul poate fi contactat de catre Curier telefonic sau prin SMS in prealabil, pentru a obtine confirmarea prezentei acestuia la adresa de livrare.

Livrarea se considera a fi indeplinita de catre Ecolion.ro in momentul predarii produselor comandate la adresa mentionata de catre Client/Consumator in momentul plasarii comenzii.

In momentul ridicarii comenzii, daca va fi necesar Clientul/Consumatorul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier. Prin semnarea acestuia, Clientul/Consumatorul recunoaste primirea in bune conditii si in totalitate a produselor comandate.

9. Campanii cu cadouri

Ecolion.ro isi rezerva dreptul de a oferi cu titlu gratuit produse cadou anuntate in cadrul unor campanii promotionale fara a obliga Clientul/Consumatorul la vreo oarecare plata sau obligatie de vreun fel.

In cazul in care exista vreo frauda sau suspiciune de frauda, Ecolion.ro si ofera dreptul de a retrage beneficiile aferente promotiilor si ofertelor anuntate pe site sau pe retelele de socializare, de a anula comenzile fara preaviz, instiintare sau alte formalitati sau despagubiri.

10. Politica de retur

Clientul/Consumatorul poate solicita returnarea produsului in termen de maxim 14 zile calendaristice de la notificarea adusa Ecolion.ro despre intentia sa prin email la adresa office@ecolion.ro. In caz contrat Ecolion.ro poate refuza coletul.

Informatiile necesare pentru a asigura returul coletului:

 • data expedierii coletului;
 • numarul comenzii;
 • suma de returnat;
 • adresa de unde urmeaza curierul sa ridice coletul;
 • datele cardului pentru a asigura returnarea banilor. Contravaloarea coletului va fi returnata in contul Clientului/Consumatorului prin transfer bancar.

Conditiile de retur:

 • produsul trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat;
 • nu se permite inlocuirea produselor;
 • in cazul acordarii cadourilor promotionale, acestea trebuie returnate odata cu coletul;
 • eticheta dar si ambalajul trebuie sa fie intacte.

Nu se accepta retururi daca produsele indeplinesc cel putin una din conditiile de mai jos:

 • au fost efectuate interventii neautorizate asupra produsului;
 • au urme de usura sau folosire excesiva;
 • prezinta zgaraieturi, lovituri sau socuri mecanice/electrice;

In cazul in care produsul livrat prezinta neconformitati din fabrica ale produsului, Clientul/Consumatorul are dreptul de a solicita inlocuirea acestuia cu unul identic, sau daca acesta nu este in stoc cu unul asemenator. In cazul in care produsul nu este disponibil iar clientul nu doreste inlocuirea cu un alt produs, Ecolion.ro va rambursa contravaloarea produsului in termen de 14 zile calendaristice de la data primirii produsului defect. 

11. Solutionarea conflictelor si Legea aplicabila.

Orice conflict aparut intre Ecolion.ro si Clinti/Consumatori va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, prima cale de solutionare este medierea, in conditiile legii, iar daca aceasta esueaza se apeleaza la instantele din Romania de competenta de la domiciliul Clientului/Consumatorului.

In cazul in care considerati ca drepturile dvs, nu au fost respectate si nu am putut solutiona aceasta problema pe cale amiabila, va indrumam sa va adresati Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului.

12. Frauda

Orice tentativa de frauda sau orice frauda cum ar fi accesarea datelor Clientilor/Consumatorilor Ecolion.ro, alterarea continutului site-ului, incercarea de afectare a performantelor serverelor Ecolion.ro, deturnarea continutului livrarilor catre terti etc., vor fi pedepsite conform legii penale.

13. Dispozitii finale

Daca oricare dintre clauzle de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. 

Actualizat: 5.03.2020

Ecolion.ro / ECOLION PRODUCTS SRL