ECOLION PRODUCTS

ECOLION PRODUCTS SRL este o companie fondata in anul 2020 cu scopul de a crea o comunitate ce prefera utilizarea produselor ecologice si suntem mandri sa aducem pe piata romaneasca alternative sustenabile pentru orice categorie de consumatori. 

Noi promovam un mod de viata Planet Friendly. Deoarece toate produsele noastre sunt biodegradabile, chiar daca acestea la un moment dat ajung la gunoi, acestea se vor degrada si descompune in timp scurt iar natura nu va avea de suferit. 

Motto-ul nostru "Live Green, Save Green" contureaza viziunea noastra eco-friendly in totalitate. Fiecare din noi lasa o urma pe parcursul vietii, deci fie ca a noastra sa fie cat mai putin poluanta pentru noi dar si pentru generatiile urmatoare.


Misiunea noastra: Adopta trairea intentionata in care faci alegeri constiente care sustin bunastarea generala si fericirea de zi cu zi printr-un design, natural si fain. Traieste in prezent si invata sa iei decizii constiente care sa se alinieze cu valorile tale alegand produse sustenabile. 


Alegem materiale sustenabile

Conceptul eco-friendly il propunem si companiilor prin Cadourile corporative sustenabile.

Promisiunea unui viitor durabil se construiește pe pilonii deciziilor prezentului, de aceea a fost creată colecția GO GREEN ECO GIFTS. Aceste produse naturale, sustenabile si ecologice oferă opțiuni pentru a reduce amprenta asupra mediului și pentru a oferi alternative ecologice la articolele tradiționale pentru angajati, clienti sau partenerii de afaceri.


Noi am inceput de la Paie de cocktail si Boluri din nuca de cocos. Produse de care suntem foarte mandri. Acestea au fost importate de la fermierii colaboratori ai nostri din Vitnam. Iar mai jos , daca sunteti curiosi, puteti vedea etapele de productie.


MAKE LESS TRASH IN YOUR LIFE, AT HOME AND ALL AROUND YOU

Pentru a intelege cum putem sa avem un mod de viata #ZeroWaste trebuie sa fim foarte atenti la resursele pe care le folosim, modul in care le folosim si ce se intampla cu acestea dupa utilizare. CUM SE PRODUCE PAIUL DE COCKTAIL DIN IARBA?

Atunci cand firele de iarba ating maturitatea si indeplinesc cerintele pentru producerea paielor, sunt culese de catre fermierii locali si spalate pentru a indeparta urmele de praf.

Procesul de spalare are loc intr-un mediu steril dupa care sunt taiate in bucati a cate 20 de cm tocmai perfecte pentru aproape orice tip de cocktail. Fiecare pai este curatat si pe interior pentru a asigura o calitate cat mai bun pentru consumatorii nostri.

Inainte de procesul de uscare, paiele mai parcurg o etapa de spalare pentru a indeparta impuritatile ramase iar apoi se sterilizeaza in camera cu lampi UV. Dupa ce paiele parcurg toate etapele de spalare, sterilizare si uscare, acestea sunt verificate daca indeplinesc standardele paiului de cocktail si sunt impachetate pentru a ajunge la destinatie.


CUM SE PRODUCE BOLUL DIN NUCA DE COCOS?

Nucile de cocos , odata ajunse la maturitate, sunt culese pentru a prelucra continutul sau valoros. De regula, in urma extragerii continutului, coaja de nuca de cocos este aruncata sau arsa ceea ce dauneaza incontestabil mediului inconjurator. Din fericire, o solutie sustenabila si-a facut loc in vietile multor fermieri care s-au gandit sa faca boluri din nucile de cocos. Fermierii aleg nucile care indeplinesc criteriile de selectie cum ar fi marimea sau calitatea si de aici incepe procesul de prelucrare. 

Fiecare nuca este prelucrata manual, am putea zice ca fiecare dintre ele este o creatie handmade. Nucile sunt curatate si slefuite pentru a reda aspectul fin al texturii. Cu toate acestea ele nu isi pierd din naturalete deoarece micile imperfectiuni face fiecare bol sa fie unic in felul sau. Invelite intr-un strat fin de ulei de cocos acestea ajung la consumator in forma ei finala.


CUM SE PRODUCE PAIUL DE COCKTAIL DIN BAMBUS?

Fermierii au sarcina de a selecta dintre toate firele de bambus, pe cele care indeplinesc criteriile pentru paie de cocktail. Dupa ce sunt taiate, paiele sunt puse la uscat. Fiecare fir este taiat in bucati de 20 cm fiind cele mai potrivite pentru paiele de cocktail. 

Paiele sunt slefuite si curatate pe interior si exterior dupa care se indeparteaza orice urma de impuritati iar mai apoi trec printr-o etapa de sterilizare, spalare si uscare. In momentul acela sunt pregatite pentru a fi gravate si livrate la consumator.


ECOLION

Live Green, Save Green